20111013

En händelserik dag

Idag har det varit en händelserik dag, som de flesta dagar hitills i Kenya. I skolan fick vi först delta i "Biblestudy" med lärarna i deras lärarrum. Det var svårt att hänga med även om de pratade engelska för vår skull. Kontentan tycktes i alla fall vara att oavsett hur god man är som människa och hur hårt man arbetat så kommer man inte att komma till himmlen om man inte tror på Jesus. Intressant att få vara med ..

lärarrummet:



Efter detta delade vi upp vår klass i halvklass och den ena halvan fick gå för att se film medan den andra fick stanna i klassrummet och måla med vattenfärger. Att måla med vattenfärger kan låta simpelt men för eleverna är detta riktigt ovanligt. Till att börja med fungerade det bra, eleverna var helt inne i sitt målande. Men sedan började det spåra ur.. när någon elev målade på en annans elevs papper blev de väldigt upprörda och några slogs till och med. De var så rädda om sitt papper och trodde inte att de skulle få ett till! Sedan blev situationen ännu mer rörig då elever från andra klasser kikade in mellan väggarna (de är inte hela) och många kom in i klassen för att de med ville måla. Ljudnivån och kaoset var öronbedövande.

Här är några av mina elever medan det fortfarande var lugnt i klassen:


Sedan var det dags för min halva av klassen att titta på film. Eftersom att klassrummen inte har "hela väggar" som kan skilja klassrummen åt så valde vi att visa filmen i skolans kyrka (i plåt by the way). Alla barnen trängde ihop sig runt laptopen och efter att vi sagt att de verkligen måste vara tysta (för ljudet var så lågt på laptopen) satt de som tända ljus, de var helt trollbundna av filmen. De hoppade glatt över rasterna för de ville inte avbryta filmen. Jag har inte sett sådan glädje över att få se en film tidigare!

Här är barnen framför laptopen:



Kwaheri 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar